Tillaga makrill recept

Makrill i ugn

Makrill i ugn

Här gör jag det enkelt för mig och tillagarmakrillfiléer i ugnen. Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt
Makrill med kryddtäcke

Makrill med kryddtäcke

Skulle det nu vara så att ni blir sugna på att äta sill istället för makrill så kan ni hitta ett recept på hur dagens sill tillagades här

Makrill i ugn

Att dessutom tillaga fisken i ugnen sparar både tid i form av att slippa ha koll, samt att resultatet blir bättre än vid stekning
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Det är ju gott, enkelt att tillaga och tillgängligt i alla butiker. Makrill till exempel. 400 g fryst, tinad makrill. 400 g fryst, tinad makrill
Rökt Makrill

Rökt Makrill

Det är både ett enkelt, gott och smidigt sätt att tillaga fisk på och jag kan även tänka mig att den fungerar minst lika bra till att röka t ex
Makrill med rotfruktspaket till två trötta skåningar.

Makrill med rotfruktspaket till två trötta skåningar.

På menyn stod det idag makrill, en marinerad sådan efter ett recept från gröna lådan. Marinerad makrill   2 port400 g makrillfilé1 dl rapsolja½ dl citronjuice½ dl chilisås½ msk lökpulver eller 1 liten riven löksalt och pepparnågra pudringar av cayennepepparRör samman marinaden och låt fisken marineras ett par timmar i kylen, gärna i en plastpåse. Ta upp makrillen, låt den rinna av och stek 3-4 minuter per sida, gärna i ett grilljärnHåkans rotfruktspaket   2 port6 lagom stora potatisar1-2 morötter1 gul löknågra färska delikatessrödbetor4 skivor citron4 tunna skivor smör, hyvla gärna med osthyvel3 msk vitt vin eller grönsaksbuljongitaliensk salladskryddasalt och svartpepparcitronpeppar2 aluminiumfoliearkSkala och skiva potatis, morötter och lök i ½ cm skivor. Packa samman till platta paket och tillaga i ugnen på 225 grader i ca 50 minuter. Marinerad makrill 2 port. 400 g makrillfilé
Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
Fusilli med makrill och aubergine

Fusilli med makrill och aubergine

I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
Omelett med spenat och rökt makrill

Omelett med spenat och rökt makrill

Omeletten kan också tillagas i ugnen, ca 8 minuter tills den är genombakad. 1 st makrill. Vispa samman ägg, salt och peppar
Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3
Kanske min bästa makril?l

Kanske min bästa makril?l

Hela min familj är väldigt förtjust i fiskfiléer som tillagas med varianter av såser under folietäcke i ugnen