På menyn stod det idag makrill, en marinerad sådan efter ett recept från gröna lådan. Marinerad makrill 2 port400 g makrillfilé1 dl rapsolja½ dl citronjuice½ dl chilisås½ msk lökpulver eller 1 liten riven löksalt och pepparnågra pudringar av cayennepepparRör samman marinaden och låt fisken marineras ett par timmar i kylen, gärna i en plastpåse. Ta upp makrillen, låt den rinna av och stek 3-4 minuter per sida, gärna i ett grilljärnHåkans rotfruktspaket 2 port6 lagom stora potatisar1-2 morötter1 gul löknågra färska delikatessrödbetor4 skivor citron4 tunna skivor smör, hyvla gärna med osthyvel3 msk vitt vin eller grönsaksbuljongitaliensk salladskryddasalt och svartpepparcitronpeppar2 aluminiumfoliearkSkala och skiva potatis, morötter och lök i ½ cm skivor. Packa samman till platta paket och tillaga i ugnen på 225 grader i ca 50 minuter. Marinerad makrill 2 port. 400 g makrillfilé
Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3