Att tillaga ugnsbakad lax är både lätt, gott och nyttigt. Hur man tillagar perfekt torskrygg. Men om man gör det fel kan den ugnsbakade laxen istället bli torr och smaklös
Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Den här gången gjorde jag en fetaoströra och bredde på och tillagade i ugnen
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Häll såsen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)