Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. 1⅕ kg laxfilé med skinn. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg laxfilé med skinn 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök 400 g kokt färskpotatis
Att tillaga ugnsbakad lax är både lätt, gott och nyttigt. Hur man tillagar perfekt torskrygg. Men om man gör det fel kan den ugnsbakade laxen istället bli torr och smaklös
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Dekorera med stekt sparris, stekta champinjoner, hackad dill och skalade räkor. Igår kvällen njöt vi av Lax Walewska, som jag gjort om lite till eget stuk