Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillagavilt så litar jag främst på honom
På det sättet kokas maten riktigtlångsamt och även det magraste köttblirriktigt mört och saftigt. Resultatet blir mat som bevarat alla smaker, samtidigt som köttetblir så mört så det faller sönder
Konsten sitteri att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillagai. Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den
Smält lite smör och olja i en stor gjutjärnspanna och bryn långsamtköttet på alla sidor. Skär sen med en vass litenkniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vidiugnen
Tanken var att jag bara skulle pröva på att göra fondantpotatis, detta sätt att tillagapotatis på som har varit populärt idiversematlagningsprogrammi flera år