Tillaga gås recept

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Det är Jamie Oliver som har ett repcept som jag faktisk såg honom tillaga förra julen på tv. Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling)
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi stekte ankbrösten som vanligt och det skulle tillsättas vin och fortsätta att tillagas i ugnen. Förra året åt vi Mårten gås - meny på Djuret
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därefter var det dags för mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade med vin. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
Grillade revben, helt enkelt!

Grillade revben, helt enkelt!

pinnar, krydda runt om och låt de ligga helst ett dygn innan de ska tillagas. Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Matsedel vecka 46

Matsedel vecka 46

Så, dagens tips blir lax som tillagas i en gyllengul saffranssås. Igår, som jag nämnde, fira vi Mårtensafton med en traditionell skånsk gåsamiddag hemma hos min svägerka

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
Att göra det bästa av sina rester!

Att göra det bästa av sina rester!

Jag tillagade ju två ankbröst i fredags och vi fick ett helt bröst över. Jag tror att kött som anka, gås och viltkött hör till denna kategori
Confit Byaldi

Confit Byaldi

I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. på anka och gås som kokas i sitt eget fett. 3-4 portioner Confit Byaldi – Ratatouille men ändå inte – långsamt tillagade grönsaker på låg värme med piperade, paprikasås, sprinklad med vinagrätt
Följetong Gåsamiddag - avsnitt 1

Följetong Gåsamiddag - avsnitt 1

Hur som helst - helt invigd i denna speciella måltid så ska jag nu under de närmaste dagarna beskriva hur jag tillagar detta
Confit Byaldi

Confit Byaldi

I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. på anka och gås som kokas i sitt eget fett. 3-4 portioner Confit Byaldi - Ratatouille men ändå inte - långsamt tillagade grönsaker på låg värme med piperade, paprikasås, sprinklad med vinagrätt

Ordlista för matglada

Griljera - Panera tillagat kött och steka det en kort tid i ugnen eller i pannan tills det fått färg
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick

Mårtensafton på traditionellt vis

Men för den som inte vill, hinner eller kan tillaga den traditionella Mårtensmiddagen finns det många knep att ta till

Årskrönika signerad Uppsala Kamrat Mat

I mars var det dags för Frans Holgerzon att göra entré, efter alla dessa år i skuggan av sin mer kände halvbror Nils och hans gås, var det revansch för Frans och hans havsörn