Det är Jamie Oliver som har ett repcept som jag faktisk såg honom tillaga förra julen på tv. Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling)
Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Därefter var det dags för mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade med vin. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
pinnar, krydda runt om och låt de ligga helst ett dygn innan de ska tillagas. Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Så, dagens tips blir lax som tillagas i en gyllengul saffranssås. Igår, som jag nämnde, fira vi Mårtensafton med en traditionell skånsk gåsamiddag hemma hos min svägerka
Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. på anka och gås som kokas i sitt eget fett. 3-4 portioner Confit Byaldi – Ratatouille men ändå inte – långsamt tillagade grönsaker på låg värme med piperade, paprikasås, sprinklad med vinagrätt
I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. på anka och gås som kokas i sitt eget fett. 3-4 portioner Confit Byaldi - Ratatouille men ändå inte - långsamt tillagade grönsaker på låg värme med piperade, paprikasås, sprinklad med vinagrätt
Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
I mars var det dags för Frans Holgerzon att göra entré, efter alla dessa år i skuggan av sin mer kände halvbror Nils och hans gås, var det revansch för Frans och hans havsörn