En annan sak som passar utmärkt att tillagas i vitt vin är blåmusslor. Något som dock tar purjolöken ytterliggare ett steg upp på skalan är när den tillagas med vitt vin
Och det ska vi säga att dom musslorna gick hem i Mårtenssons kök, hur bra som helst var dom - precis som det var den allra första gången vi tillagade de små blötdjuren, jippi
Musslorna tillagade jag efter receptet som går att finna på Ica's frystablåmusslorpaket, de är riktigt bra de musslorna och man slipper borsta av skalen som man måste göra om man köper färska
Blåmusslor är godast när man tillagar själv. putsa och skölj om du har köpt de frysta. Jag blir oftast besviken när jag äter ute och jag kan säga – ät inte blåmusslor på bufféer
1 kg färska blåmusslor. 125 g frysta gröna ärtor. Smält sardellerna på låg värme tillsammans med vitlök, kapris och persilja i olivolja i en stor traktörpanna under lock