Det som är lite extra bra är man nästan kan tillaga vad som helst iugnen, allt från fisktill kött till grönsaker, vilket gör man att man kan få till en hel måltid på samma plåt om man så skulle vilja
Skär av nedersta delen på brysselkålen. Skala lök och rotsaker och skär imindrebitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjani smör i en kastrull
Men det är inte bara griskarré man kan tillaga på det sättet, det går utmärkt med annat kött också. Här har jag tagitmig för att långbaka en hel färskgårdskycklingtillsammans med morötter, vitlök, citron, persilja och rosmarin
Har nog aldrigtillagat söndagsstek, i alla fall inte på en söndag. Man kan även använda färdigafärska lasagneplattor, om man inte kan, vill eller har möjlighet att göra egna
Borde göra ett samligsinlägg där jag delar minabasic-tipskring att tillagakyckling. Igår fräste jag upp litebrysselkål, rödlök och champinjoner (slänge även ilitefärsk spenat mot slutet) och hade till
Tillaga grytan iugnen under lock, iminst två timmar, gärna ännu längre. Servera kycklingspetten med aubergine, citronklyftor och halloumi, och strö gärna några basilikablad eller annan färsk ört över hela härligheten