Tillagar man den rätt så blir den inte seg, så viktigt att inte översteka alltså. Jag har fortfarande semestern i tankarna och kvällens middag med bläckfisk har en liten semesterfeel över sig
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Låt koka tills du ser att färsen är tillagad. De övriga bilderna är från tapasstället, friterad bläckfisk, grillad halloumi, friterad potatis med aioli och gröna musslor
*MUMS* Det var länge sedan jag åt/ tillagadebläckfisk men nu kommer jag göra det mycket oftare. Min kollega Josefine har tjatat om hur gott det är med bläckfisksallad nu lite för länge så jag bestämde mig för att göra det ikväll
Ställ dem i kylskåpet medan du tillagar resten av ingredienserna. Aguachile är en "snabb" ceviche skillnaden här är att om man andvänder fisk är så är den "snabbt"kokt samma gäller bläckfisken
Alla grönsaker var så där perfekt tillagade så de fortfarande har kvar sin krispighet. ) Pat Ki Mao Taley som var whiskeymarinerade skadjur och bläckfisk i mustig thailändsk wok med chili och vitlök
Att få bräss helt perfekt tillagat på restaurang är verkligen en ynnest. Det var kallrökt lax med confiterad aubergine, auberginesoppa/röra i mitten och till höger bläckfisk med aubergine
) Arroz Negro (ris med bläck från bläckfisk och bläckfiskbitar) Pulpo a la Gallega (kokt stor bläckfisk med paprikapulver) Mejilla de cerdo (griskind)Det jobbiga med att gå runt på marknaden är att det finns så mycket man vill köpa och tillaga