Tillaga anklår recept

Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Även vi hade införskaffat två ankor som styckades i förrgår, skrovet fick koka för sig, låren rimmades till confit och brösten marinerades till pastrami (tillagades ikväll för inmundigande imorgon eller på lördag)
Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlök smakar som bekant helt olika om den äts rå eller tillagats och confiteringen gjorde den lite rundare i smaken än bara rostad eller karamelliserad vitlök
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Men ut kom två perfekt tillagadeanklår med krispigt skinn, ankkött som var så mört att det lossnade från benet och smälte i munnen
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Tillaga låren i en gryta med lock och ha mycket ankfett till hands för att se till så att hela låren täcks med råge
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Själva anklåren är tillagade på samma sätt som i förrgår och serveringsförslagen är även de desamma. I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange
Confiterad anka

Confiterad anka

Genom att långsamt tillagaanklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt

Konfitera något

Om man inte ska äta upp det tillagade på en gång är det bra om man kyler ner det så snabbt som möjligt

Confit de Canard m apelsin

Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse.  Anklåren. Lägg anklåren i en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker
Gratinerad hummer med rödgul trumpetsvamp

Gratinerad hummer med rödgul trumpetsvamp

För första gången i mitt liv tillagade jag gratinerad hummer. Hummern hade våra kompisar från Stockholm med sig som kylklampar till de färska anklåren som jag fick
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

i dag tillagas och äts dem med körsbärssås. Lyckades hitta billiga ekoklogiska anklår i affären. Lägg anklåren i en ugnsfastform, salta, peppra, och sätt in i ugnen
Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Här tyckte vi att fisken var mycket god och väl tillagad, med goda musslor och jättegott skum, medan rödbetorna också var mycket goda men alldeles för kraftiga i smaken till den milda fisken

Confit de Canard, Confiterad Anka

Att confitera är en gammal konserveringsmetod där man först saltar köttet och sedan långsamt tillagar det i sitt eget fett

Kajsas Vinlåda till Fågel

Fågel passar i princip till alla tillfällen och kan tillagas på många olika sätt. Barbera d'Alba Caj 2012 till konfiterade anklår med råstekt potatis