Det enda som var säkert var att den skulle tillagas hel. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Skär sedan bort benen på abborrefiléerna. Sen är det dags att montera, först potatis i botten, fortsätt med tre abborrefiléer, lite rödlök, ca två ansjovisfiléer, en liten klick kaviar och creme fraiche samt lite svartpeppar
Det går också att tillaga fisken i ugnen, så håller paneringen bättre. Ibland åt vi abborre och min mamma brukade panera den och servera tillsammans med potatis och en äppel- och gurksås
Om man fått dra upp fisken själv, kanske plockat gräslöken och varit med och tillagat fiskpuddingen, brukar det inte vara några problem alls att äta den
Torsk är nog den fisk jag tycker bäst om efter abborre, den är lika. Tillaga fisken ca 10 min i 150 g. Häll stuvningen över fisken och tillaga fisken ytterligare ca 15 min i ugn på 200 g
Inte heller är fisk svårt att tillaga, om man får tro kollegorna i Fiskaffären. Känn här, säger Christer och sticker en först torskfilé under näsan därefter en gös och sedan en abborre