Tillaga abborre recept

En abborre från havet

En abborre från havet

Det enda som var säkert var att den skulle tillagas hel. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Abborre i paket á la gubbröra

Abborre i paket á la gubbröra

Skär sedan bort benen på abborrefiléerna. Sen är det dags att montera, först potatis i botten, fortsätt med tre abborrefiléer, lite rödlök, ca två ansjovisfiléer, en liten klick kaviar och creme fraiche samt lite svartpeppar
Abborrlåda med Kaviar och Gräslök

Abborrlåda med Kaviar och Gräslök

Om man fått dra upp fisken själv, kanske plockat gräslöken och varit med och tillagat fiskpuddingen, brukar det inte vara några problem alls att äta den
Dagens recept: Böcklingsallad

Dagens recept: Böcklingsallad

T ex strömming, sik, flundra, abborre och naturligtvis laxfiskar kan man röka själv. Ca 30 minuter att tillaga
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

200 g små rödbarb eller liten fjällad abborre. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring

Abborrfiske för själens skull

Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Men jag fick aldrig tillfälle tillaga och äta någon av fiskarna

Stekt rödmulle med sparris

Har du lyckats få tag på en rödmulle eller kanske själv lyckats fiska upp en stor matabborre, finns det en fyllning som passar mycket bra
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

Vi filéade dom och eftersom vi skulle tillaga dom i ugnen tillsammans med en sås så tog vi även bort skinnet

Fiskgratäng med räkor och sparris

Torsk är nog den fisk jag tycker bäst om efter abborre, den är lika. Tillaga fisken ca 10 min i 150 g. Häll stuvningen över fisken och tillaga fisken ytterligare ca 15 min i ugn på 200 g
Äta ute...

Äta ute...

Abborrentillagade vi i ett paket som vi gjort av en blöt tidning, är tidningen tillräkligt blöt, går den att lägga direkt på elden

Fiskelycka är friterad fisk

Om du föredrar fisk utan ben och tillagar filéer, kan filéerna enkelpaneras dvs vändas i mjöl och stekas i smör

Abborrar i folie.

Skölj abborrarna väl och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra dem inuti, salta dem utvändigt

Fångad av fisk

Inte heller är fisk svårt att tillaga, om man får tro kollegorna i Fiskaffären. Känn här, säger Christer och sticker en först torskfilé under näsan därefter en gös och sedan en abborre