Recept,. Smältsmöret och blanda ner mjölken. Vill man inte ha den som tigerkaka så skippar man att dela upp smeten och kör med eller utan kakao för att få en sockerkaka med valfri smak
GlaceringOm Glasering önskas på Sockerkakan eller tigerkakan så kommer ett exempel på recept här. Smältsmöret och blanda det med mjölken och rör ner det i smeten ( rör inte för mycket för så kan smeten bli seg och tappa volym)
Som sagt, säkert jättegott men det fungerade bra med smör också (som receptet också föreslår). Och sen kom Sébastien ut med ett recept på tigerkaka här i förra veckan och då tänkte jag ge mig på det igen
Receptet är utan bakpulver (nästan som Sébastiens tigerkaka) och tricket ligger istället i att man dels vispar upp äggvitorna samt äggulorna fluffigt och de hjälper sedan smeten att resa sig i ugnen
Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)