Tidningen gourmet recept

Butterkaka

Butterkaka

Detta recept är taget ur tidningenGourmet. Förra veckan var jag och fikade hos några vänner och tog då med mig en kanelbulle – med extra allt
Falukorvsgratäng provencale

Falukorvsgratäng provencale

Receptet kommer från tidningen "allt om mat". Falukorv goes gourmet. Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

Receptet kommer från höstnumret av tidningenGourmet som i den utgåvan hade Englands-tema, och ni kommer säkert att känna vissa brittiska vibbar när ni smakar grytan
Äkta geléhjärtan

Äkta geléhjärtan

Receptet hittade jag i ett nummer av tidningenGourmet och det är Mia Öhrn som skrivit receptet. Gjorde lite härliga geléhjärtan idag på hallon, förra året gjorde jag dom på smakessens och röd karamellfärg, den här gången blev de mer äkta i och med att jag hade hallon i, smakar verkligen hallon
Röding med lingonsmör

Röding med lingonsmör

Fisk är fräscht, lätt att tillaga och dessutom gott. Att fisk är bland det nyttigaste vi kan äta torde inte heller vara någon nyhet för de flesta
Äppelsorbet med mynta och citron

Äppelsorbet med mynta och citron

I senaste numret av Gourmet 9/2012 fanns det med ett recept på Äppelsorbet med mynta och citron (det finns även ett recept på en äppelpaj som jag längtar efter att få göra
Ägghalva Skagen

Ägghalva Skagen

I påskutgåvan av mattidningen Buffé gavs exempel på en rad olika röror som man kan garnera sin ägghalva med, alltifrån klassiska fyllningar till päronmajonäs med mynta och lime
Brioche

Brioche

Receptet kommer från tidningenGourmet och det är Mia Öhrns recept. Har aldrig bakat brioche förut, men oj så gott det är, inte de nyttigaste bröden kanske med tanke på allt smör, men mumsigt är det, ja det är väl egentligen mer ett vetebröd än matbröd
Baconpastej…

Baconpastej…

Helt abrupt och delikat bestämde jag mig för att göra en pastej enligt ett recept jag hittade i tidningenGourmet
Gourmetrecept på äppelsorbet

Gourmetrecept på äppelsorbet

Efter att sedan årsskiftet prenumererat på den förfallna blaskan Gourmet har jag fortfarande inte vant mig vid hur fruktasvärt ful tidningen numera är
Pizza med rökt skinka, champinjoner och mozzarella

Pizza med rökt skinka, champinjoner och mozzarella

I tidningenGourmet nummer 1/2014 porträtteras Jonas Karlsson som nyligen vunnit pizza SM. Om man skall tro de trendkänsliga matskribenterna är hamburgare nu på väg ut och in i matens finrum stormar nu pizzan
Asiatiska fiskbollar

Asiatiska fiskbollar

Receptet kommer från tidningenGourmet nr 3/11 (tack Ida). I går hade vi besök av Hanna och Edvin. Vi åt lunch, gjorde gipsavgjutningar av våra barns händer och fötter och fikade
Fänkålssoppa med fänkålssallad

Fänkålssoppa med fänkålssallad

Denna soppa är inspirerad av ett recept som fanns i ett av de senare nummren av tidningenGourmet. Föräldrarna var här på söndagsmiddag och jag tänkte att det kunde passa bra med en soppa till förrätt
Något juligt

Något juligt

Fastnade direkt på denna efterrätt när jag såg receptet i Australian Gourmet Traveller tidningen (helt härlig, rekommenderar varmt)
Monday, bloody Monday

Monday, bloody Monday

Med utgångspunkt i det recept som Johan länkade till (som i sin tur är hämtat från tidningenGourmet) kan en Bloody Curd se ut som såhär, enligt Mikkan
Biff med ugnsrostad potatis & Karl-Johancreme

Biff med ugnsrostad potatis & Karl-Johancreme

Provade ett recept från tidningen Buffé för inte så längesedan. Creme friachen smaksatt med Karl-Johan, timjan & citron heter Creme fraiche gourmet och finns i välsorterade livsmedelsbutiker

Hablingbo Café

Jag blev överlycklig när jag hittade Gourmet =) Hablingbo Café är ett mycket hett tips. Vi fick ett tips om att Hablingbo Café skulle vara värt ett besök, så efter nattens tältning vid havet for vi dit för att äta frukost