Tid per kilo recept

Blomkålsgratäng – en rätt i tiden

Blomkålsgratäng – en rätt i tiden

»Vi köper allt mer frukt och grönt. Det fungerade alldeles ypperligt – både godare och långt billigare än den frysta blomkålen i butiken

Sökes: Mer tid.

Då har man några dagar per vecka säkrad och man slipper halvfabrikat. Hur får alla familjer tiden att gå ihop

Vad kostade maten förr i tiden?

90 kronor / kg skulle idag motsvara ett pris perkilo om strax över 90 kronor, vilket är att betrakta som ett standardpris, inte ett erbjudande
Intervju med Per Ehrlund

Intervju med Per Ehrlund

BBQ är tillagning av råvaran på så låg temperatur som möjligt under så lång tid som möjligt. Idag jobbar jag heltid med grill
Träna hemma – mindre stress, mer tid & bättre resultat!

Träna hemma – mindre stress, mer tid & bättre resultat!

) Att träna hemma gör att jag slipper stressen med att ta mig till och från gymmet, att bara kunna träna på vissa tider och att inte kunna träna på helgerna eftersom det känns extra segt att ta sig till ett gym då
Morbergs Spaghetti Carbonara

Morbergs Spaghetti Carbonara

Skär under tiden fläsket i små bitar eller strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Hel kalkon i ugn till jul eller annan högtid

Hel kalkon i ugn till jul eller annan högtid

Under tiden börjar du med såsen. Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. det blev lite över kan jag säga, vi var 11 pers i förrgår och åt inte ens hälften, den skulle räckt till minst 20 pers skulle jag vilja säga. Sänk ugnen till 180 grader (ej varmluft), in med fågeln igen och kör nu tills den är klar dvs 30 min perkilo. Låt puttra ca 15 min och rör runt samtidigt. ca 12 pers p. 11 pers. 20 pers s
Saft av vinbär

Saft av vinbär

Att göra egen saft är verkligen inte svårt, det tar bara lite tid. Räkna med att två liter bär väger ungefär ett kilo
Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis

Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis

När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
Helstekt kyckling med krispigt skinn

Helstekt kyckling med krispigt skinn

När det kommer till tiden som kycklingen ska vara inne i ugnen kan du tänka så här. Ta fram kyckling och smör ur kylskåpet och låt det bli rumstempererat
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Den skötte sig själv större delen av tiden. Surt är super för hälsan. Godare än surkål man köper i butik
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Det får helt enkelt inte ta kortare tid en iaf en timme, för då kommer inte smakerna fram ur ingredienserna
När lammen tystnat...

När lammen tystnat...

Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
Anksnack

Anksnack

men ankan blev perfekt stekt och det var egentligen inga avancerade saker, det var mer stektiden som gjorde mig osäker