) Att träna hemma gör att jag slipper stressen med att ta mig till och från gymmet, att bara kunna träna på vissa tider och att inte kunna träna på helgerna eftersom det känns extra segt att ta sig till ett gym då
Skär under tiden fläsket i små bitar eller strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Under tiden börjar du med såsen. Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. det blev lite över kan jag säga, vi var 11 pers i förrgår och åt inte ens hälften, den skulle räckt till minst 20 pers skulle jag vilja säga. Sänk ugnen till 180 grader (ej varmluft), in med fågeln igen och kör nu tills den är klar dvs 30 min perkilo. Låt puttra ca 15 min och rör runt samtidigt. ca 12 pers p. 11 pers. 20 pers s
De sista veckorna på året är alltid de absolut mest besökta på bloggen under hela året. Ofta brukar listorna över julmat innehålla fem olika typer av kållådor, en massa julgodis och kakor, och inte minst vara väldigt tunga på salladsfronten
När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
När det kommer till tiden som kycklingen ska vara inne i ugnen kan du tänka så här. Ta fram kyckling och smör ur kylskåpet och låt det bli rumstempererat
Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse