Låt koka upp i någon minut, Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga. Thaigryta med krispiga grönsaker och chili (4 port). Tillsätt resten av grönsakerna och fräs i 2-3 minuter. Thaigryta med krispiga grönsaker och chili (4 port)
Thaimat med kyckling, 4 pers. Lägg i alla grönsaker och kycklingen på samma gång, låt fräsa ihop lite lätt, (denna rätten ska inte steka utan kokas) och häll sedan på kokos mjölken, nu ska detta koka ihop och kycklingen ska bli helt klar, det tar ungefär 10 minuter, tillsätt tamarin soja och fisksås
Blanda samman kött och räkor med grönsakerna, hetta upp alltsammans. Tidningsrecept. Förra månaden skrev jag min första artikel om mat och resor i Expressens Allt om LCHF
Om hemmagjord thaimat smakar som den från ett take away-ställe. Om sataysås med jordnötter vore ett vin skulle det kvala in på hyllan för förföriskt lättgillade Zinfandel-viner
Rör ner ris och grönsaker i pannan. Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Ta bort skalet på rotsellerin och skär den i små tunna stavar (ska vara ungefär samma storlek eller något större som bambuskott som brukar vara en vanlig ingrediens i thaimat och annan asiatisk mat)
Jag äter heller inte rotfrukter och inte fullt lika mycket grönsaker som vanligt. Jag blev faktiskt lite orolig att det inte skulle vara möjligt att göra thaimat utan sötning, men beslutade mig ändå för att göra ett försök
Nu när jag googlat på det så verkar det vara ganska känt och det presenteras som en thailändsk sallad med färs eller som i vårt fall färs med färska grönsaker serverad i salladsblad
Förutom kyckling med cashewnötter är Pad Thai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
Skär grönsakerna. Fräs grönsakerna i en stor panna/wok i olja, gärna i omgångar med rikligt med curry. Blanda alla grönsaker med quornbitarna och häll över kokosmjölken och smula i buljongtärningen
En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. vegetarisk thaiwook. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,