Hittade receptet från Elle mat&vin där det finns mycket gott att hämta. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk6 pers3 citrongräs1 msk olja3 msk röd thaicurry2 burkar kokosmjölk2 röda chilifrukter (finhackade)1 vitlöksklyfta (hackad)2 msk finriven ingefära1 kryddmått chiliflakes1 lime, rivet skal och saft1 msk hackad koriandersalt1 kg koljafilé (eller torsk)½ kg räkor med skalBanka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna)
Just här idag tänkte jag dock inte bjuda på bakverk, utan middagsmat. Ja, det är ju som sagt snart advent, och ja, även här kommer det dyka upp massa goda bak- och mattips med smak av julen, men idag, idag blir det asiatiskt
Jag har aldrig varit speciellt intresserad av asiatisk matlagning och speciell inte thailändsk eftersom sådan mat köpes hem i fyrkantiga lådor och liksom aldrig lagas till hemma