Thailändsk kycklingsoppa med citrongräs och limeblad recept

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

4 400 ml kokosmjölk 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk hackade limeblad 2 citrongräs 4 kycklingfiléer 125 g champinjoner 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära flingsalt med jod 1 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Thailändsk kycklingsoppa - Tom ka gai

Thailändsk kycklingsoppa - Tom ka gai

Koka upp kokosmjölken och kycklingbuljong medlimebladoch krossat citrongräs. -) Det är visserligen gott med thaimat ibland men nu har vi gått tillbaka till mjölkinnehållande kost och sonen har inte visat några tecken på magont
Sötsur thailändsk kycklingsoppa

Sötsur thailändsk kycklingsoppa

Häll soppan över champinjonerna och garnera med färsk koriander. skivad (går med ingefära också). Häll vattnet över den strimlade kycklingen och tillsätt buljong, lök, chili, citrongräs, citronjuice, fisksås, galangarot, limebladoch hönsbuljongtärning
Tom kha gai

Tom kha gai

Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tom kha gai

Tom Ka Gai – thailändsk kycklingsoppa

Låt den thailändska buljongen koka ihop lite så den reduceras något, rör i kokosmjölk och lägg i citrongräs som du först bankat på med knivskaftet och sedan skurit upp på längden så smakerna kommer ur ordentligt

Thai Kycklinsoppa

Thailändskkycklingsoppa – Tom kha-gai. ReceptSoppaKycklingfiléThailändsk mat. Häll upp soppan i skålar (lämna kvar galangalskivorna samt korianderroten) och toppa med hackad koriander, chili och salladslök samt några hela blad koriander