thailändsk grön curry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Just idag blev det snabbwokat sidfläsk i röd curry och kokosmjölk, fantastiskt gott. Hacka vitlöken och bryn snabbt i lite olja tillsammans med currypastan
Kyckling med grön curry, det var inte alls tokigt på något vis. Bryn kycklingen och löken tillsammans med currypastan, krydda med salt och lite svartpeppar
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. 1 msk curry. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk6 pers3 citrongräs1 msk olja3 msk röd thaicurry2 burkar kokosmjölk2 röda chilifrukter (finhackade)1 vitlöksklyfta (hackad)2 msk finriven ingefära1 kryddmått chiliflakes1 lime, rivet skal och saft1 msk hackad koriandersalt1 kg koljafilé (eller torsk)½ kg räkor med skalBanka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna)
Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman