Hursomhelst, här nedan presenteras en egen version av Texaschili. Ja, den är inspirerad av Tolberts men eftersom jag aldrig varit i Texas så får jag väl hitta på själv
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta TexasChili
Stek baconet i en stekpanna och lägg över i en gryta. En äkta chili har varken lök, paprika eller vita bönor i sig utan består mest av kött, kryddor och öl
När det var dags att äta ställde grabbarna bara fram grytan på bordet där det redan stod en stor skål med tortillachips och en mindre med gräddfil för den som ville runda av hettan lite
Så var vi på Texas Longhorn och fick no-bean chili till förrättsnachochipsen. Röksmak genom chipotle eller Texas Smokehouse Steak Sauce (jag använde såsen – en matsked ungefär)
Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. En helt fantastisk chili med hela köttbitar i stället för köttfärs, som bara blir ännu godare av att gotta till sig i kylen några dygn
Blanda bönorna och chokladen i grytan och koka upp. Bryn köttet i omgångar i smör i en gjutjärnsgryta. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av
Så i Texas om du lagar chili kom ihåg, inga bönor. Ska det vara bönor i chili eller inte, mer söt BBQ sås eller mindre söt, hur kryddstarkt ska det vara osv