Tekakor havregryn recept

20 Spara

Havregryns tekakor

3 dl havregryn, 6 dl mjölk, ett paket jäst (50g), 1 dl olja (jag använder ½ dl olivolja och ½ dl rapsolja), 1 msk socker
19 Spara

Havregryns tekakor

5 dl havregryn, 1 liter vatten, 2 pkt jäst, 100 g margarin eller 1 dl olja, 3/4 dl socker, 2 tsk salt, 2 dl vetekli, 13-15 dl vetemjöl
2 Spara

Grova tekakor med linfrö och havregryn

3 dl mjölk med linfrön och havregryn. häll upp i bunke, rör ner 2 dl mjölk och kvarg. smula ner jästen i den fingervarma röran och rör om. tilsätt sirap, salt, bakpulver, grahamsmjöl och mjöl tills du får en deg som släpper från bunkens kanter, var försiktig så att det inte blir för mycket mjöl. arbeta degen smidig gärna i maskin ca 10 minuter. låt jäsa ca 30 minuter. ta upp degen på mjölat bakbord. kavla ut degen tills den är ca 2 cm tjock, tryck ut runda tekakor med en form som är ca 7 cm, tex en mugg eller creme brulé form., 1 1/2 dl havregryn
1 Spara

Tekakor med havregryn

havregryn, mjölk, vatten, smör, jäst, msk , strösocker, msk , ljus sirap, tsk , hjorthornssalt, tsk , salt, tsk , mald pomerans