Tatar recept

Blomkål - så mycket bättre

Blomkål - så mycket bättre

Tatariskt ordspråk. I fortsättningen kommer jag tillaga blomkålen i ugnen - det blir så mycket godare. Du får en fast knaprig blomkål som du till och med kan skära upp i snygga köttiga skivor
Laxtartar a'la Herrklubben - Recept

Laxtartar a'la Herrklubben - Recept

På varje tatar läggs rom. Herrklubbens Laxtartar. 4 port. 360 g - Kallrökt lax. 1 msk - Dijonsenap. 2 msk - Cremé fraiche
Tartarsås till fina fisken

Tartarsås till fina fisken

Man trodde att ett asiatiskt folkslag - tatarerna - åt rått kött. Häromdagen kom J hem med färdiga laxbiffar från fiskaffären
Bovetebullar med surdeg  6 st.

Bovetebullar med surdeg 6 st.

Om man kan hitta tatariskt bovetemjöl att baka med så är det en intressant grej. För surdegsvätska, blanda vatten med bovetemjöl och 5 gafflar (på spetsen) mjölksyrad vitkål

Lax tatar...

Två personer. Hundra gram god färsk lax, en liten röd lök, en tsk dijonsenap, en msk oystersås,. två msk soya sås, en knivsudd salt, lite färsk dill

Lax tatar...

Två personer. Hundra gram god färsk lax, en liten röd lök, knappt en tsk dijonsenap, en msk oystersås,

Råbiff

Rätten råbiff, biff tartar, tartarstek har lånat sitt namn från tatarerna, som enligt legenden inte hade tid att tillaga sin mat, och därför åt köttet rått

Bovete

Redan för 1000 år sedan odlades den i Kina och infördes till Europa med tatarerna. Bovete är en gammal kulturväxt som troligen härstammar från Manchuriet och södra Sibirien