Tapenade utan sardeller recept

Tapenade

Tapenade

Här kommer ett recept på tapenade som passar perfekt som tapas på crostini. Att göra egen tapenade är väldigt lätt och är så gott
Tapenade

Tapenade

Igår bjöd vi hem vänner och jag rörde ihop en tapenade att ha till det nybakade brödet. Idag är det min förlovningsdag och det kommer att firas med att gå ut och äta ikväll
Grön tapenade

Grön tapenade

Jag hämta alla tre recepten från boken i alla fall och delar glatt med mig av det på grön tapenade till att börja med
Tapenade olivröra

Tapenade olivröra

Nu är tapenaden klar. Kärna ur oliverna. Lägg oliverna i en matberedare med vitlök, sardellfiléer samt olivolja
Tapenade

Tapenade

5 dl svarta oliver, urkärnade. 12-3 vitlöksklyftor. 14 sardellfiléer
Tapenade

Tapenade

ex delade LCHF Rolls (receptet hittades här) frasiga högst upp i ugnen i 225 grader (snittytorna uppåt såklart), klicka på tapenade och toppa med färska basilikablad
Tapenade med cognac

Tapenade med cognac

Håller i kylen i två veckor, täck med olivolja så att tapenaden inte blir torr. Kärna ur oliverna och blanda samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens
Tapenade!

Tapenade!

Hemmagjord tapenade är superenkel att svänga ihop och passa utmärkt på crostini eller som tillbehör till fisken eller köttet
Recept: Tapenade (på lax)

Recept: Tapenade (på lax)

Men tapenade är gott. En del av tapenaden fick gå åt till kvällens middag. Vad kan man mer ha tapenade till
Tapenade

Tapenade

Oliver och kapris ger massor av god smak och jag har även lagt till små hemmaodlade groddar för att göra tapenaden extra proteinrik
Minipajer med tapenade, getost och tomat

Minipajer med tapenade, getost och tomat

Fördela tapenade och getost i formarna. 25 dl tapenade. Ställ formarna på en plåt. Äggstanning. Vispa ihop ägg, grädde, timjan, salt och peppar och fördela i formarna