Tacopaj recept

Tacopaj

Tacopaj

Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Tacopaj i långpanna

Tacopaj i långpanna

Pajdegen skall vila i kylskåpet i 30 minuter. Stek köttfärsen i stekpannan, tillsätt tacokrydda + vatten och crème fraichen
tacopaj med kall kryddig sås

tacopaj med kall kryddig sås

4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Tacopaj

Tacopaj

Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform

Tacopaj, den bästa och godaste

Krämig tacopaj med massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg. Den här tacopajen är den bästa, godaste jag vet
Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Lyxig tacopaj för många

Lyxig tacopaj för många

Denna pajdeg gjorde jag även glutenfri så Anders kunde äta. ). Fina färger på denna paj. 8-10 port200-225 graderPajdeg

Krämig Tacopaj

Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Tacopaj

Tacopaj

Det är lätt att göra den glutenfri genom att byta ut pajdegen till en glutenfri pajdeg som passar väldigt bra till just denna tacopaj, se recept här
Tacopaj den supergodaste... ;-)

Tacopaj den supergodaste... ;-)

Ugn 200 grader. Hacka löken och bryn den. Blanda sedan i kött färsen och bryn tillsammans. Pressa i vitlöken
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Pajdeg 3 dl dinkel- eller vetemjöl 150 g Smör 3 msk Vatten   nypa Salt Fylling 400 g Nötfärs 1 paket tacokrydda 0
Enkel Tacopaj

Enkel Tacopaj

Blanda alla ingredienser till pajdegen i t. ex en matberedare och blanda med kniven. Lägg degen i plastfolie och ställ kallt minst en timme
Tacopaj

Tacopaj

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Tacopaj

Tacopaj

Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg