Tabouleh tomat recept

Tabouleh

Tabouleh

Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan. ca 2 dl hackad blad persilja2 salladslökar3 tomaterolivoljaen halv citronsaltpepparFinhacka tomat, persilja och lök, jätte finhacka menar jag här. 3 tomaterolivoljaen halv citronsaltpeppar
Tabouleh

Tabouleh

Fin hacka persilja, likadant lök och tomat. Ca 3 kg tomat. Ca 3 kg tomat. Libanesisk sallad och är väldigt väldigt populär

Tabouleh och mat från mellanöstern (LCHF)

Finhacka persilja, mynta, tomat och lök och blanda samman. Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tabouleh med gula linser och rättika

Tabouleh med gula linser och rättika

Tomaterna och persiljan. 2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
Tabouleh och bönröra

Tabouleh och bönröra

cocktail tomater. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt). Finhacka rödlök, tomat och kryddor
Fereshtas tabouleh recept

Fereshtas tabouleh recept

Skär persilja så fint,tillsätt skär tomaterna och löken till små bitar,blanda alla ingredienserna,med bulgurn
Lammkebab med Tabouleh

Lammkebab med Tabouleh

Sprinkla över pumpafrön och servera Taboulehn med lammkebab, youghurtsås, pitabröd och friséesallad. Tabouleh/Taboulé
Varmrökt lax med tabouleh

Varmrökt lax med tabouleh

Körsbärstomater. Skiva rädisorna tunt, tärna gurkan och hacka tomaterna. Till 4 portioner. 150 g bulgur. 1 knippe rädisor
Sesampanerade Vegopuckar med Tabouleh

Sesampanerade Vegopuckar med Tabouleh

Ingredienser Tabouleh. 3 dl bulgur som du kokar i 5 dl vatten1 - 2 pressade citroner2 - 3 dl fint hackad bladpersilja4 tomater, fint hackade1 lök, gärna röd1 rejäl skvätt med olivoljaSalt och nymortlad svartpeppar efter smakEn näve granatäppelkärnor ger en fin fruktig smak till denna salladGör så här. 4 tomater

Tabbouleh

also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Foodie

Foodie

Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Kryddiga biffar i het tomatsås, 4 pers. 1 gul lök, hackad1 burk/pkt krossade tomater1 köttbuljongtärning2 tsk chipotlepasta (det är en rökt chilipasta, ta annars sambal oelek)1 dl matyoghurt eller crème fraichefärsk koriander eller persiljaBlanda färsen med kryddorna och matyoghurt/crème fraiche. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)