Tabouleh mycket persilja recept

Tabouleh

Tabouleh

Jag hade även mycketpersilja i frysen sedan jag lagadebulgursalladen för någon vecka sedan. Mycket gott, kommer göra merav denna fräscha sallad

Tabouleh och mat från mellanöstern (LCHF)

Garnera med valfri mängd granatäpple (jag tog rätt mycket). Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tabouleh och bönröra

Tabouleh och bönröra

Kan det bli mycket enklare. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt)
Arabisk afton

Arabisk afton

Till dessa serverade jag en smakrik tabouleh, kall yoghurtsås med gurka och mynta, lite grillad fetaost och stora kalamataoliver
Tabouleh

Tabouleh

låt salladen villa i kylskåpet ca en halv timme innan servering så bli det mycket godare. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda tillsammans

Tabboule Tabouléh, Tabuleh, tabouli, etc..

En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat. Skär av stjälkarna, sedan hacka persilje bladen mycket fint
Svart bön/majs-burgare och en lottanpassad tabouleh

Svart bön/majs-burgare och en lottanpassad tabouleh

mycketpersiljagul löktomatzuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)paprika+rikligt med pressad citron och olivoljasaltFinhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren
Blomkålstabouleh som tillbehör

Blomkålstabouleh som tillbehör

Här blev det annorlunda eftersom blomkålen blandas med så mycket annat gott. Men jag lär väl få äta upp att jag ännu en gång lägger upp ett recept på tabouleh som inte innehåller mestadels persilja, men det får jag ta
Peccorino-kycking & linstabouleh

Peccorino-kycking & linstabouleh

Stek på medelvärme med ganska mycket olja tills kyckligen är genomstekt. Finhacka lök, tomat, persilja, blanda ihop med citron, olja & salt

Tabouleh

Hacka tomaterna, strimla persilja och mynta mycket fint och lägg i en bunke. 1 knippe bladpersilja. Häll på ca 2 msk olivolja och saften från citronerna samt en matsked vatten

Tabouleh med kallskuren kryddig kycklinfilé

Salladen innehåller mycket finnhackad persilja, bulgur och mynta. Häromdagen hittade jag fin färsk mynta och persilja i en av affärerna som säljer orientaliska livsmedel här i stan så jag passade på att göra tabouleh igår

Festrest

Det blev ungefär lika mycket över som det blev av Taboulehn. Så hade jag gjort Tabouleh. Det sista åts upp för att de var så goda och inte för att det var tal om så mycket hunger

Morotssallad med apelsin & kokos

Tabouleh, hummus, colhada seca (avrunnen yoghurt), rå kibbeh. Och den hade mycket smak. Strimla salladslöken och persiljan fint