Blanda syrén, citron, lime, socker ochcitronsyra i en stor bunke eller hink med lock. Ta bort den stora kvisten i varje blomklase, skiva citronerochlime tunt
Blanda syrén, citron, lime, socker ochcitronsyra i en stor bunke eller hink med lock. Sila av i silduk, koka upp, tillsätt atamon (ett slags konserveringsmedel, det är inte nödvändigt men det hjälper saften att hålla sig längre), låt svalna och tappa upp på flaskor
Tvätta och skär limen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock. Häll över sockervattnet (medan det fortfarande är hett) och låt svalna under lock
Varva medcitron el limekoka socker och vatten till smällt häll i citonsyraslå över blommorna. Visst låter det spännande hon skriver att det påminner lite om flädersaft är jättegott och lite syrligt
Nu tog jag tag i saken och testade göra syrénsaftoch det smakade bättre än jag trodde. Varva citrusskivorna med syrénblomsklasarna i ett värmetåligt och rymligt kärl (hink eller kastrull med lock)