Syltsocker recept

Blåbärssylt med syltsocker

Blåbärssylt med syltsocker

Varva bär och socker och tillsätt vattnet. Koka upp på svag värme under omrörning. Koka på hög värme ett par minuter

Snabblagat äppelmos med syltsocker

Tillsätt syltsocker. mixade med stavmixer, tillsatte syltsocker, kokade ytterligare 3 minuter. ca 2,5 dl syltsocker. ca 2,5 dl syltsocker
Lyxig jordgubbssoppa med vaniljstång, lime och syltsocker

Lyxig jordgubbssoppa med vaniljstång, lime och syltsocker

3 dl vattensaft och skal av en pressad lime1 snittad och urskrapad vaniljstång1½ dl syltsockernågra kvistar citronmeliss eller mynta till garneringSkär hälften av gubbarna i lite mindre bitar. 1½ dl syltsocker
Aroniamarmelad

Aroniamarmelad

6 dl syltsocker. Koka aroniabären och de skalade, klyftade äpplena i vattnet ca 20 minuter. Mixa dem till en nästan slät massa
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
Äppelmos

Äppelmos

Rör ner syltsocker och citronsaft från en halv citron i moset. 3 dl syltsocker. 1 citron 3 dl syltsocker
Rosenkvittenmarmelad

Rosenkvittenmarmelad

Tillsätt 5 dl syltsocker och låt det koka ihop en stund till. Rosenkvittenmarmelad I månadens sötsak hos Söta saker är temat "Ge bort"
Tomatmarmelad med vanilj

Tomatmarmelad med vanilj

Vill man använda vanligt socker istället för syltsocker går det att öka på mängden Melatin, läs på förpackningen hur doseringen ska vara
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

4 ½ dl syltsocker. Rensa kursbären, ta bort stjälk och "skägg". Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 5 minuter

Krusbärsmarmelad med vanilj

Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med citronskal och syltsocker till de mixade krusbären
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till
Fläderbärsgele

Fläderbärsgele

1 dl syltsocker till varje dl avrunnen saft. Skölj bären och skala och dela äpplena i små bitar. Koka bär och äpplen under lock i ca 20 minuter
Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Vill man ha lite fastare sylt kan man ta syltsocker eller kanske hälften av varje, det beror lite på hur mycket vätska som finns var bland bären
Marmelad på gröna tomater

Marmelad på gröna tomater

5 dl syltsocker. 5 dl syltsocker. Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Supergott
Fläderbärssylt

Fläderbärssylt

600 g syltsocker. Plocka bort så mycket av kvistar och skaft som är rimligt. Det gör ingenting att det blir en del kvar