Det är supergott att göra syltav dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Servera med sylt eller färska bär och, om du vill ha en riktigt lyxig lunch, vispad grädde. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Jag kan varmt rekommendera min hemkokta och lättgjorda hallonsylt eller jordgubbssyltav frusna bär som är lätt hopkommen även så här års, och som verkligen smakar sommar mitt i bisterkalla vintern
Servera med det du gillar, tex vispad grädde och färska bär eller en god sylt. Än så länge är det fortfarande massor av småsaker kvar att göra i huset och med två barn som också ska sysselsättas så är både dagar och kvällar fyllda och tyvärr är det ännu inte fullt ut med tid över till annat
Smaken är fruktig, ung och lite syltig med inslag av plommon, körsbär, lakrits och örter. Ung, fruktig doft med inslag av röda bär, körsbär, örter, kryddor och ett visst mått av gräslighet
Sylten är så där underbart god till att ha till risgrynsgröt, smakar som risifrutti. Vi har köpt ny kamera så nu ska det tas massor av kort på mat och allt som har med mat att göra
I Finland äter man dessutom en variant med sylt, vanligtvis hallon, i stället för mandelmassa. Bullen förekommer i olika former i Skandinavien samt Finland och Baltikum, och är associerad med fastlagen innan påskfastan
Servera med sylt och vispad grädde. säkerligen en del gjorda av egenplockade bär eller frukter. ska jag försöka dela med mig av lite äldre och gammaldags efterrätter
Börja med chiasylten. Smaksätt sedan med sirap och limesaft, smaka av. Vispa vitorna fasta. Mosa eller mixa bären, beroende på vilken konsistens du gillar