Nu har man en riktigt god och lättarbetad marängsmörkräm. Där har du en fin maräng. Swiss Meringue Buttercream är en mycket god och lättsam smörkräm som är lite omständig att göra
Jag spacklade tårtan med swissmarängsmörkräm som jag rivit ner citron skal i. Jag gav mig på att försöka spritsa blommor med smörkräm vilket jag tyckte gick rätt bra
Den kallas även för Swiss Meringue Buttercream och det finns en hel del olika varianter. Jag gjorde biskvier med marängsmörkräm med chevre och hallon och det blev så gott så ni anar inte
Den här tårtan gjorde jag till en babyshower, önskade fyllningar var vaniljkräm och hallonmousse, själva tårtan spacklade jag med swissmarängsmörkräm och tårtan är täckt med marsipan
Vänd försiktigt ner marängen i den första smeten och fördela smeten mellan de två formarna. Lägg en botten på ett tårtfat, bred på jordgubbsmarmelad och fördela därefter en rejäl klick av smörkrämen
SWISSMARÄNGSMÖRKRÄM. Flytta över skålen till din hushålls assistent eller hand mixer, och mixa på medel hastighet tills marängen blir fast, det kan ta ett tag så ha tålamod
Flädersmörkrämen var en swiss merengue buttercream som jag smaksatte med koncentrerad flädersaft. Ta bunken av kastrullen och vispa konstant på hög hastighet tills marängen svalnat
Marängen är färdig när du kan vända vispskålen upp och ner utan att marängen ändrar läge. Öka sedan hastigheten och vispa tills du har en slät och mjuk smörkräm
Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen svalnar och blir fast. Och visst låter det ganska bra med en tårta som innehåller choklad, en hel flaska stout, dulce de leche och schweizisk vaniljsmörkräm