Blanda ihop allt och ställ kallt. Sweetchilisås. Dessa burgare är såå enkla att göra, smakar himmelskt och blir som de flesta burgare/biffar godare dagen efter
Häll i sweetchilisås. Med tanke på hur kallt det är ute nu är soppa inte fel att värma sig med. Ingredienser för 4-6 personer2 morötter10 cm purjolök5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 msk sweetchilisås5 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche2 msk dill1 krm cayennepeppar400 g mjukost med smak (vi använde med smak av vitlök/örter, funkar även utmärkt med kräftost eller annan ost du tycker om)ca 500-600 g oskalade räkorSaltVitpepparGör så härRiv morötterna
Sweetchilisås, soya, pressadvitlök, salt o peppar. Dela tomaterna, skiva rödlöken lägg i en skål med kallt vatten en stund för kristligare o inte så stark löksmak och hacka persiljan, lägg allt i en skål ringla dressing över med olivolja, vinäger, salt o peppar
Sila av vattnet och spola av dem i kallt vatten. 11/2 dl sweetchilisås. 1Koka sojabönorna i lättsaltat vatten 3 minuter och spola av dem i en sil med kallt vatten
Eftersom att jag tycker att det finns en charm i att göra så mycket jag bara kan själv så gjorde jag även denna dag sweetchilisåsen som skulle vara i den kallasåsen
Några msk Sweetchilisås. Detta åt vi sen tillsammans med stekt grillkorv och en kall sweet chilisås. Blanda ihop creme fraiche med några matskedar sweetchilisås
Skölj i kallt vatten. Häll i 0,5 dl rapsolja och börja steka grönsakerna i hög värme i ca 5 min, efter ca 2 min häll 1 dl sweetchilisås, lägg i köttet, stek i ca 2 min
Rör till sist i grönsaksblandningen och häll i sweetchilisåsen. Lägg grönsaksblandningen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcker, låt koka i 1 minut. Dra av kastrullen och häll i lite kallt vatten och låt stå i 5 minuter, häll därefter av vattnet. 2 msk sweetchilisås