Pensla lussekatterna med äggstrykning direkt när de kommer ut ur ugnen. 1 g saffran (eller 1,5 msk saffranskoncentrat, se särskilt recept via länken till höger). 1 g saffran (eller 1,5 msk saffranskoncentrat, se särskilt recept via länken till höger)
Receptet tipsades om SVT och jag har skrivit om det tidigare här och nu ska det utvärderas. Lussekatterna från förra baket är slut och nu ska jag testa något nytt
Men, okej - jag ska inte ta åt mig hela äran, för inspirationen kommer från SVTRecept. Som vanligt ligger jag efter i uppdateringarna här, men de andra recepten får vänta, för idag är det första advent och jag har ett recept som kommer att blow your minds
Garnera lussekatterna med russin och mandelmassebullar med pärlsocker och mandelspån. Receptet är för 24 bullar eller 16 lussekatter. Låt bullar och lussekatter jäsa ca 30 minuter och pensla sedan med ägg. 16 lussekatter L