Svt 1 gokvall recept

19 Spara

Lökpaj med ädelost och påskmat 2013

1/2 dl crème fraiche. 1 dl grahamsmjöl. 1/2 tsk salt. 1 gul lök, hackad. 1 röd lök, hackad. 1 purjolök, hackad. 150 g grönmögelost, smulad. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. 1/2 dl crème fraiche. 1 dl grahamsmjöl. 1/2 tsk salt. 1 gul lök, hackad. 1 röd lök, hackad. 1 purjolök, hackad. 150 g grönmögelost, smulad
5 Spara

Bröllopstårta

AnslagsbottenSätt ugnen på 175°C varmluft. 16, 20 och 24 cm i diameter. Spritsa en kant med vaniljkräm 1 cm in på första tårtbotten
1 Spara

Lyxiga saftiga saffransbullar

Receptet kommer från svt. 1 st kuvert saffran, 0. 1 tsk strösocker. 1 tsk sprit, t ex vodka, rom eller cognac. 1 dl strösocker. 125 g rumsvarmt smör. 2 1/2 dl mjölk. 1/2 st vaniljstång. 1 msk smör. Receptet är för 24 bullar eller 16 lussekatter. Finstöt saffranet med 1 tsk socker och häll på spriten. Låt jäsa 1-2 timmar. Skär varje rektangel i 12 bitar. Dela degen i 16-18 bitar och rulla sedan ut till längder och forma lusskatter. Grädda i 225° 8-10 minuter. se/gokvall 24 portioner. 1 st kuvert. 1 tsk strösocker. 1 tsk sprit. 1 dl strösocker. 125 g. 2 1/2 dl mjölk. 1/2 st vaniljstång. 1 msk smör. 16 lussekatter
1 Spara

Primörpizza

Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 1,5 timme alternativt täck med plastfolie och kalljäs över natten i kylskåp. Låt degen vila 10 minuter. Kavla ut till knappt 1 cm tjocklek, lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda högt upp tills de fått vacker färg, ca 10 minuter
1 Spara

"Fransk" hamburgare

1) lägg upp brödet med vilket jag torkat köttsaften ur fatet, 2) lägg på sallad, 3) lägg biffen med smält ost ovanpå, 4) lägg på lök och tomat, 5) avsluta med en stor matsked sauce béarnaise och hatten till sist
6 Spara

Citronpaj à la Laurent

Täck degen med aluminiumfolie och okokt ris (annars kan pajbotten bucklas) och grädda 15 minuter i ugnen (180 grader). Ta bort riset och folien och grädda ytterligare 10-15 minuter, tills pajbotten blir gyllenbrun. Blanchera tunna (1-3 mm) citronskivor, dvs lägg dem i en kastrull med kallt vatten och ta ut dem just innan vattnet kokar (det tar bort det mesta av beskan). Sedan ska de kokas minst i 1-2 tim på låg värme i sockerlag (50% socker, 50% vatten). 15 minuter i ugnen (180 grader). Ta bort riset och folien och grädda ytterligare 10-15 minuter, tills pajbotten blir gyllenbrun
6 Spara

Tiramisutårta

1. Ta ut den ca 1 timme före servering. 1. Botten. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur det och låt det smälta i det heta kaffet
4 Spara

Kladdkakstårta

Frosting. Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm. Söta efter din personliga smak. Fyll tårtan med tunna lager marmelad och frosting
3 Spara

Påsklamm från Ligurien

Ansa och koka kronärtskockorna i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll 1 dl olivolja i en långpanna och sätt in i ugnen i 5 minuter så den blir varm. Sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter. 1 dl olivolja i en långpanna och sätt in i ugnen i 5 minuter så den blir varm. Sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter
Sökförslag och sidor