Svt 1 gokvall recept

Mer från SVT recept

Mer från SVT recept

oxfilé á ca 160 g (ca 700 g totalt). 1potatis, gärna av mjölig sort. 1äggulor. 1smör. 1gräddmjölk, 50/50. 1salt och vitpeppar. 1muskot, kan uteslutas. 1tomater. 1vitlöksklyftor. 1ströbröd. 1persilja, hackad. 1olivolja. 1salt och peppar. 1bacon. 1gröna bönor, lätt förvälldaDuchessepotatis1. Haricots verts-knyten1. Provensalsk tomat1. Plankstek1
Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Toscaglasyr1. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter. 8-10 minuter
Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Ugnsbakade köttbullar med fetaost

1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme)
Mjukkaka i stekpanna

Mjukkaka i stekpanna

1. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Blanda samtliga torra ingredienser
Zeinas kalla bearnaise

Zeinas kalla bearnaise

1majonnäs. 1schalottenlök. 1vinäger, justera efter smak. 1dragon, torkad. 1persilja. 1senap, dijon eller vanlig. 1socker. 1gurkmeja för färgen, kan uteslutas. 1salt och peppar1
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

1. Dag 1. Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Äppeltosca

Äppeltosca

Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Toscaglasyr1. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter. 8-10 minuter
Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

1. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter i 200 grader. 10 minuter
Superenkla kardemummakakor

Superenkla kardemummakakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills kakorna fått fin färg. 2. Finstöt kardemummakärnorna
Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin

Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin

1smör. 1vatten. 1grovt salt, ca ¾ dl. 1rejäla kvistar rosmarin. 1vitlök, skivade. 1grovmald svartpeppar. 1finstrimlad skal av 1 ekologisk citron. 1olivolja. 1nymald svartpeppar. 1finhackad färsk rosmarin1. Sätt ugnen på 125 grader. Gör under tiden marinad 1. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

1. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar
Världens godaste kycklingsallad

Världens godaste kycklingsallad

1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. 1. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Köttfärssås 1. stjälkar selleri eller 1 lite bit rotselleri. Finriv eller mixa lök, morötter och selleri
Mazarinkaka med choklad

Mazarinkaka med choklad

Mördegsbotten1. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, låt svalna. Fyllning1. Sätt ugnen på 180°. Glasyr och servering1. Alternativ 1. På bilden har kakan en rosa glasyr gjord på 2 dl florsocker blandat med 1,5 msk hallonsaft. 1,5 msk hallonsaft
Hela Sveriges smörgåstårta

Hela Sveriges smörgåstårta

1färskost naturell. 1crème fraiche. 1salt. 1vitpeppar. 1ostkräm. 1skinka. 1inlagd gurka. 1äpple. 1purjolök. 1ostkräm. 1hårdkokta ägg. 1hackad persilja (fryst går bra). 1senap (valfri sort). 1ost. 1cocktailtomater. 1gurka. 1hårdkokta ägg, klyftade. 11 kruka sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm. 1. Spara 1/4 till täcke, ställ i kyl
Päronpaj med knäckigt kolatäcke

Päronpaj med knäckigt kolatäcke

1. Sätt ugnen på 180 grader. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, låt svalna. Grädda på 180 grader ca 20 minuter, eller tills täcket är vackert gyllene. 180 grader ca
Ryttarkaka

Ryttarkaka

Chokladbotten1. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll blandningen på chokladkakan, ställ tillbaka in i ugnen 10 minuter, eller tills kakan fått vacker färg och är lagom kladdig. 1 tsk mald ingefära