Tanken bakom kursen var dels att lyfta fram några av höstens allra finaste svenska råvaror och dels att inspirera kursdeltagarna att kombinera ihop dem till en höstig meny av svenskasmårätter
● De tävlande kandidaterna har presenterat två rätter – en vegetarisk och en kötträtt. Tidigare i veckan har sju välkända svenska kockar tävlat om den ärofyllda titeln och den fortsatta jakten på guldet
Med inflytande från andra matkulturer har det svenska köket fått kryddor och färg och det är populärt att laga klassiska svenskarätter med en exotisk kryddblandning från Indien eller Mexiko
Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt het kycklingsoppa
Ja, en risotto kräver omtanke - men inte extremt mycket mer än många andra rätter. Men eftersom det också alltid känns sorgligt att lämna Sverige - framförallt efter så lång tid hemma hemma - så gjorde jag en fusion mellan italienska och svenska smaker i risotton
Det rör oss för att det är våra svenska banker som investerar våra pensionspengar i de företag som skövlar regnskogen, anlägger ohållbara palmoljeplantager och river upp svarta sår efter stenkål i marken
Det rör oss för att det är våra svenska banker som investerar våra pensionspengar i de företag som skövlar regnskogen, anlägger ohållbara palmoljeplantager och river upp svarta sår efter stenkål i marken