För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. I år räckte skörden bara till en liten ynklig syltburk, så jag får äta den sällsynta sylten med andakt
Jag får väl dra till med universums godaste svartvinbärssylt helt enkelt. Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
Syltsocker gör sylten hållbar och fast. Cirka 1, 2 kg sylt 500 g blåbär 200 g svarta vinbär ½ dl vatten 500 g syltsocker Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp. 500 g syltsocker
Rör ned ½ kg syltsocker. En favorit sedan tidigare är svartvinbärssyltmed vanilj. Det är något visst med att kunna öppna en burk hemlagad sylt en kall vinterdag och minnas att den härliga tiden då man skördade vad sommaren givit