Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville
En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en fin odling i Kivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Ingredienser Portioner. Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Min är gjord på mammas magiskt goda svartvinbärssaft. 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
1 dl svartvinbärssaft. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta