Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Häll i grädden och vattnet. Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader
0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 1 förp 5-minuterssill 1 liten morot 1 liten rödlök 1 bit eller cirka 5 cm purjolök 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 msk strösocker 2 dl röda vinbär lagen från sillen
Blanda med svartvinbärssaften och senapen och häll över salladen. 2 msk svartvinbärssaft. Riv äpplet grovt, dela bananen i små bitar och halvera och kärna ur vindruvorna
6 Portergryta ca 1200 g benfri högrev i bit 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 morötter 1 msk smör 50 cl porter 1/2 dl kinesisk soja 1/2 tsk salt 4 dl vatten 2 lagerblad 2 msk konc. svartvinbärssaft 1 1/2 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde salt och peppar Topping 140 g skivat bacon 1 liten purjolök 1 kruka persilja Till servering pressad potatis Lägg till i inköpslistan