Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. Har man inte tillgång till det så går det utmärkt att hälla upp i en vanlig form för att låta stelna och sedan antingen skära i bitar eller ta ut former med små pepparkaksmått
Jo, svartvinbärssaften så klart - kungen bland safterna om du frågar mig. Du vet, skär ner en binge ekologiska citroner, blanda ner med 30 blomklasar fläderblommor och häll på 2 liter vatten med sjuka mängder socker (och en skvätt citronsyra om jag inte minns helt fel). 2 liter vatten med sjuka mängder socker
Svartvinbärssaft. Då var det dags att äntligen koka saft på bären som jag fick av mina föräldrar för över ett år sedan, när jag ändå var igång satte jag till en sats med kanelbullar
Skiva citronerna och tillsätt citronsyra. 1. Koka upp vattnet. Blanda i socker så att det löser sig. 2. Låt stå i 5 dagar, blanda i natriumbensonat och sila sedan saften
Om du fryser saften eller tillsätter största sockermängden behövs inte konserveringsmedel. Lägg bären och citronsyran i ett stort tåligt kärl, helst rostfritt