Om ni inte besökt hennes fina blogg är det bara att klicka HÄR. Spara skyn om kött ska frysas in. Önskar bara att det kunde vara lite enklare att fota revbensspjäll
Så jag gjorde ett litet test med samma tillvägagångssätt som min bästa svartvinbärssaft. Snabbplockade är de och dubbelt så nyttiga som blåbär, så jag måste bara prova om de går att göra något gott av dem
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken
Jag är inte jätteförtjust i pepparkorn i min sås, så jag föredrar att sila bort dessa. Ett annat tips är att man kan byta ut hälften av grönpepparn mot rosépeppar
Min mamma gör den allra godaste svartvinbärssaften, på bär, socker och kärlek. Det var min syster som ringde och påminde mig om att jag är den enda i familjen som inte arbetar som lärare
Går det attfrysa in seitan. Du gör en deg av seitanmjöl, vätska och någon valfri smaksättning som du sen ugnssteker eller kokar för att den ska få en fast konsistens
salt i kokvattnet. lite olivolja eller annan olja att steka i. Om du har gott om tid börjar du tidigt eller kanske till och med dagen innan med att göra sötpotatisemulsionen
saft så skulle det vara svartvinbärssaft. attfrysa den i några små plastlådor. Jag har för mig att de blommade först vid skolavslutningen när jag var liten, men det var ju många år sedan och min minnesbild är inte helt klar
Låt det stå tills bären är helt tömda på saft sen är det bara att hälla upp. Kokade svartvinbärssaft igår och ärligt talat, finns det nåt godare än hemkokt svarvinbärssaft
Om man gör en större sats är mitt tips attfrysa in saft och sylt för att det ska hålla längre för att kunna minska sockermängden och skippa konserveringsmedel