Svart och härlig blev den, min debutburk med egen gele. Medans sommaren spelar upp sina sista dagar ska den stå i skafferiet och vänta på höstens söndags-middagar
Måtta upp vattnet i en kastrull och koka dina svarta vinbär tills de har mosats, cirka 10 minuter. Hjälp till att mosa mot grytans kant någon gång under tiden
Denna sommar har det verkligen kommit massor med grönsaker, frukt och bär. Skördar nästan 1 l vardera av hallon och krusbär var dag, men har bara en enda buske svarta vinbär, så det blir mindre
Det blev en kunglig helg med Prinsessbröllop i lördags följt av en tur till Strömsholms slott idag. Och vad passar inte bättre än att steka på en Slottsstek till middag
Nu börjar det bli kallt och ruggigt och vi närmar oss steksäsongen med stormsteg. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Älgkalops med kokt potatis och svartvinbärsgelé. 13 november 2014, 11. 59För någon dag sedan åt jag och hjärtat älgkalops, var så längesedan som man åt kalops så när vi hade så gott kött som vi hade hemma så passade vi på att göra något gott av det
1 msk svartvinbärsgele. 1 msk svartvinbärsgele. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
2 msk svartvinbärsgele. 2 msk svartvinbärsgele. Supergod fläskytterfilé i god och krämig sås. Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara