Svartvinbärsgele av saft recept

Svartvinbärsgelé

Svartvinbärsgelé

Skumma av och fyll på ren, och gärna lite varm burk. Använd en ren kastrull och mät upp den silade saften däri
Svartvinbärsgele

Svartvinbärsgele

Gelé av svarta vinbär är väldigt enkelt att göra just tack vare svartvinbärens höga halt av just pektin
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Kamben med hemmakokt glaze

Kamben med hemmakokt glaze

Denna fick jag test av dryckesglas. 1 dl svartvinbärsgele. 1 dl konc svartvinbärssaft. 1 citron, saft och rivet skal. Koka ihop alla ingredienserna i ca 50 min, den skall vara lite seg i konsistensen, smaka av med svartpeppar. 1 dl svartvinbärsgele. 1 dl konc svartvinbärssaft. 1 citron, saft och rivet skal
Porterstek

Porterstek

Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en gryta
Kyckling med granatäppelsås

Kyckling med granatäppelsås

Smaka av med salt och peppar. Pressa saften ur apelsinen och rör ner i traktörpannan. Avsluta med en klick smör
Portergryta

Portergryta

Lägg dem i en skål eller tallrik under folie tillsammans med någon deciliter av spadet och ställ det åt sidan
Porterstek

Porterstek

1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Ta grytan av plattan när innertempen är 75 grader, ca 1,5-2 timmar. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Kyckling med cumberlandssås

Kyckling med cumberlandssås

Pressa saften ur apelsinerna och finstrimla sen det yttersta skalet av apelsinerna och citronen. Slå saften i grytan
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Det här är nog en av de godaste pajer jag vet. På tv blandade hon med outspädd flädersaft - och det är liksom det som gör hela smakkombon