Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Denna fick jag test av dryckesglas. 1 dl svartvinbärsgele. 1 dl konc svartvinbärssaft. 1 citron, saft och rivet skal. Koka ihop alla ingredienserna i ca 50 min, den skall vara lite seg i konsistensen, smaka av med svartpeppar. 1 dl svartvinbärsgele. 1 dl konc svartvinbärssaft. 1 citron, saft och rivet skal
Kanske ett tips till en mysig söndagsmiddag då man har gott om tid för att både tillaga och äta utan onödig stress för detta är en rätt att njuta av länge
1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Ta grytan av plattan när innertempen är 75 grader, ca 1,5-2 timmar. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Häll sedan på hälften av whiskyn. Stek dem i smör tills saften börjar komma upp och de fått fin färg. Låt puttra ihop i någon minut och tillsätt resten av whiskyn