Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Bjud dem medsvampsås, Sevillasallad och ett gott bröd. Tärna korvarna ganska fint och arbeta samman dem med färsen och de övriga ingredienserna utom mjölet till en smidig smet
Rör runt så att all pasta får svampsås på sig. Jag tycker om att toppa den med lite strimlad salladslök eller späd purjolök tillsammans med finriven parmesan
När du är nöjd med köttet lägger du upp det och serverar direkt medsvampsåsen och en fräsch sallad. Den stektes i smör med schalottenlök, kryddades med porcinisalt jag hittade på William Sonoma i USA, peppar, lite sherry, grädde och cognac och du har en gudomlig sås att servera till din mat
Ljus svampsåsmed smak av sherry. Var noga med att häll inte på för mycket sherry eller ta för mycket kantarellsvamp om du väljer den svampsorten då det kan bli för kraftig smak
Fräs svampen med margarinet i en kastrull tills all vätska kokat in. lite sherry eller portvin. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med grädden lite i sänder