Gärna i samma panna räkorna stektes i då svampen suger upp lite smaker från chilin och olivoljan. Det går också bra att skära upp fisken i mindre delar och blanda ihop med kompotten vi kommer till nu
Ansa svampen och låt den "svettas" i en stekpanna. Strimla myntan och vänd ner den i kompotten. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret
Men för tillfället får ni nöja er med en kompott blandade bilder, en aptitretare så att säga. Jag har så många fina bilder jag vill visa er, jag ska försöka göra många inlägg de närmsta dagarna nu för att dela med mig av alla nya upplevelser, svampfynd osv
Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag – boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd – allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen
Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Ni behöver inte använda ingredienser som stevia, vanilj, cayennepeppar och sojasås, det är överkurs, men det ger svampröran en djupare karaktär som ni sent kommer att glömma
Häll oljan i en stekpanna, lägg i purjolök, svamp och bacon. Med lite genvägar svänger vi snabbt ihop en lättsam efterrättsbakelse - det är bara rabarberkompotten som måste påbörjas i tid
Lägg tillbaka lök och korinter samt oliver, nötter och svamp. Servera med lökkompotten och potatisen. Ansa och fräs svampen i 1 msk olivolja. 200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)