mer kantarellfond. Skär svamp och lök i lagom bitar. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg
Ansa svampen och dela större svampar i bitar. Lägg tillbaka svampen. Stek svampen i en stor panna i 2 matskedar av smöret tills den är gyllene. 5 msk vilt- och kantarellfond. 300 g svamp
¾ msk kantarellfond. Servera svamppannan med potatis och broccoli. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Men nu skulle det inte handla om disk utan en väldigt god potatisgratäng som jag gjorde igår, med trattkantareller och kantarellfond
Häll i kantarellfond/vatten och låt sjuda i ca tio minuter till så att den får koka ner lite. Och jag gillar den här mustiga såsen med kyckling, massor av svamp, bacon, squash och färsk oregano
Jag använde kantarellfond men om du vill förstärka viltsmaken så använd viltfond. Lite kött, lök, svamp och grädde så har du en jättegod början, eller helt klart och gott redan där
Morötter samsas med jordärtskockor, svamp och kycklingklubbor. Svampsky. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen
Köttet strimlades och stektes med schalottenlök, fick smak av sherry, svamp och tryffelcrème, tryffelolja och tryffelsalt samt vitpeppar och lite körvel
Har ni lyckan att ha svart trumpetsvamp hemma så är en soppa av den underbart god att äta. I år blev det trots ett rikt svampår inte mycket plockande här, men jag har också turen att ha en snäll svägerska som kom över med lite av hennes skörd