Surdegsgrund. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6. Dag 11 dl fint rågmjöl, gärna ekologiskt1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg fint rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. Om du bakar ofta kan du förvara surdegen i kylen och mata med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten efter varje gång du använt den. se 300g rågsurdeg. 750g rågmjöl. 1 kg fint rågmjöl. 1 dl rågmjöl
Surdegsgrund. råg,. rågbröd,. 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 350g vetemjöl, ekologiskt6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner). Dag 1½ dl rågmjöl½ dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 500g grovt rågmjöl och 5 dl vatten, 40grader. Dag 5Dags att baka, förvara det du inte använder i en glasburk med tätslutande lock. surdegsbröd 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner)
540g grovt rågmjöl. 230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent
Efter att ha starat upp surdeg på råg så blir det nu surdeg på vete. FÖRVARA OCH MATA DIN SURDEGFörvara din surdegsstart i en burk med tättslutande lock i kylskåpet
Russin och alla kryddor blandas ihop med julmust och surdegsgrunden i en skål. Russin och alla kryddor blandas ihop med julmust och surdegsgrunden i en skål
Ingen surdegsdag utansurdegsgrund och jag väljer rågen i dag. av råg. Här kommer receptet påHELGENS HÅRDA SURDEGSBRÖD5 dl ljummet vatten10 g färsk jäst350 g rågmjöl350 g specialvete20 g salt10 g kornmalt (det här är köpt hos Saltå Kvarn)100 g surdegsgrund av råg1 dl hela linfrö2 dl oskalade sesamfrönvalfria kryddor att kavla in i ytan innan gräddning (ex. 10 g färsk jäst. 350 g rågmjöl. 100 g surdegsgrund
Blanda mathavre, rågkross och havregryn i en tålig bunke. Blanda surdegsgrunden med 2 dl fingervarmt vatten och mjölet. 1 dl rågkross. 1 dl surdegsgrund på råg. 1 dl rågmjöl. 2 dl rågmjöl