Surdegsgrund råg utan jäst recept

Surdegsfrallor med råg

Surdegsfrallor med råg

Surdegsgrund. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6. Dag 11 dl fint rågmjöl, gärna ekologiskt1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg fint rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. Om du bakar ofta kan du förvara surdegen i kylen och mata med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten efter varje gång du använt den. se 300g rågsurdeg. 750g rågmjöl. 1 kg fint rågmjöl. 1 dl rågmjöl
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Surdegar

Surdegar

Surdeg av råg. Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Förvara och mata din surdeg (råg)
Rågsurdegsbröd med pumpakärnor

Rågsurdegsbröd med pumpakärnor

Surdegsgrund. råg,. rågbröd,. 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 350g vetemjöl, ekologiskt6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner). Dag 1½ dl rågmjöl½ dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 500g grovt rågmjöl och 5 dl vatten, 40grader. Dag 5Dags att baka, förvara det du inte använder i en glasburk med tätslutande lock. surdegsbröd 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner)
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

540g grovt rågmjöl. 230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent
Surdegarnas fortsatta öde

Surdegarnas fortsatta öde

Recepten på surdegsgrunder kommer från Leilas bok One more slice. Fredriksson var en rågsurdeg och Stefan var på vete
Råg

Råg

surdegsgrund. Då var det dags igen för en ny sats rågbröd. surdegsgrunden och rasken. Här är nu surdegsgrunden och rasken
Vetesurdegsstart

Vetesurdegsstart

Efter att ha starat upp surdeg på råg så blir det nu surdeg på vete. FÖRVARA OCH MATA DIN SURDEGFörvara din surdegsstart i en burk med tättslutande lock i kylskåpet
Julbröd 2011

Julbröd 2011

Russin och alla kryddor blandas ihop med julmust och surdegsgrunden i en skål. Russin och alla kryddor blandas ihop med julmust och surdegsgrunden i en skål
Surdegens dag - hurra - hurra!

Surdegens dag - hurra - hurra!

Ingen surdegsdag utansurdegsgrund och jag väljer rågen i dag. av råg. Här kommer receptet påHELGENS HÅRDA SURDEGSBRÖD5 dl ljummet vatten10 g färsk jäst350 g rågmjöl350 g specialvete20 g salt10 g kornmalt (det här är köpt hos Saltå Kvarn)100 g surdegsgrund av råg1 dl hela linfrö2 dl oskalade sesamfrönvalfria kryddor att kavla in i ytan innan gräddning (ex. 10 g färsk jäst. 350 g rågmjöl. 100 g surdegsgrund
..och lite brödinspiration

..och lite brödinspiration

Det innebär att undan för undan ersätta "matningen" av surdegsgrunden med dinkelmjöl i stället för råg

Mörkt, surt och gott

Blanda surdegsgrund med mjöl och vatten. Jag använde dinkelflingor, men rågflingor eller havregryn går nog minst lika bra

Surdegsfrallor

Blanda mathavre, rågkross och havregryn i en tålig bunke. Blanda surdegsgrunden med 2 dl fingervarmt vatten och mjölet. 1 dl rågkross. 1 dl surdegsgrundråg. 1 dl rågmjöl. 2 dl rågmjöl