Om den inte har börjat bubbla ännu så kan du lägga till lite honung, naturell yoghurt eller äppeljuice och låta den stå kvar i rumstemperatur till nästa morgon
Du kan själv göra din surdegsgrund från scratch. Ljumma vattnet tillsammans med honung och olja. Skulle du tycka det är jobbigt att göra egen glutenfri surdeg erbjuder faktiskt Isabel en surdegsgrund per kund om man beställer av hennes mjölmix
Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl vetemjöl så att degen blir slät. Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak
Surdegsgrund råg som du gör i förväg (det du gör på morgonen alltså). 1 msk honung. - Blanda 2 msk surdegsgrund med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. 1 msk honung. 2 msk surdegsgrund
För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund. blanda 2-2½ dl surdegsvätska* med 1 msk honung och ca 4,5-5 dl vatten med lika delar rismjöl och bovetemjöl (drygt ½ paket av risentas mjöler vardera) tills du får något som är en mycket fast smet eller väldigt lös deg. 1 msk honung