Surdegsbröd grahamsmjöl recept

0 Spara

Baka ditt eget surdegsbröd

För att utföra detta fick vi med oss en rågsurdegsstart, rågmjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
19 Spara

Surdegsbaguetter

Receptet nedan är från Martin Johanssons bok ”Surdegsbröd”. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl
8 Spara

Bröd för den late bagaren

Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Mörkt bröd med torkade aprikoser1 limpa50 g aprikoser3 dl vetemjöl2 dl rågsikt1 1/2 dl grahamsmjöl1 1/2 dl rågkross1/2 vetekli6 dl filmjölk1 dl mörk sirap2 1/2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 tsk flytande margarin till formenSätt ugnen på 175 grader. 1 1/2 dl grahamsmjöl
Sökförslag och sidor