Surdegsbröd grahamsmjöl recept

22 Spara
Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
13 Spara
Surdegsbröd på trekorn

Surdegsbröd på trekorn

4 dl grahamsmjöl. Kvällen dag 1. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt. övriga ingredienser, sist vetemjölet
3 Spara
Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl och dinkelsikt och blanda till en jämn och fin deg. 2 dl grahamsmjöl. Surdeg
2 Spara
Stort långjäst surdegsbröd

Stort långjäst surdegsbröd

Ett riktigt gott och stort surdegsbröd. 100 g ekologiskt grahamsmjöl. 100 g ekologiskt grahamsmjöl. Ett riktigt gott och stort surdegsbröd
1 Spara
Två goda surdegsbröd

Två goda surdegsbröd

100 g grahamsmjöl. 100 g grahamsmjöl. Ett lite grövre bröd som vi denna onsdag åt som bröd till hemmagjorda hamburgare
0 Spara
Regn, rusk och surdegsbröd

Regn, rusk och surdegsbröd

300 g grahamsmjöl. 300 g grahamsmjöl. Nu bara regnar det. Axel fick ta sin förmiddagslur i sängen idag istället för i vagnen
0 Spara
Baka ditt eget surdegsbröd

Baka ditt eget surdegsbröd

För att utföra detta fick vi med oss en rågsurdegsstart, rågmjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
19 Spara
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Receptet nedan är från Martin Johanssons bok ”Surdegsbröd”. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl
13 Spara
Kalljästa grahamsbröd

Kalljästa grahamsbröd

Källjästa bröd tycker jag är riktigt goda och kommer näst efter surdegsbröd bland mina brödfavoriter
11 Spara
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

Martin Johanssons bok Surdegsbröd är en god inspiration, tillsammans med hans blogg Pain de Martin. Tror att jag la i lite grahamsmjöl också, ca 1 dl
8 Spara
Falafel, tortilla bröd och frukostbröd

Falafel, tortilla bröd och frukostbröd

Ett bröd från boken " Bröd från brunkebergs bageri" Ett litet sötare surdegsbröd. Ett gott bröd men jag gillar fortfarande osötade surdegsbröd bättre
8 Spara
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Mörkt bröd med torkade aprikoser1 limpa50 g aprikoser3 dl vetemjöl2 dl rågsikt1 1/2 dl grahamsmjöl1 1/2 dl rågkross1/2 vetekli6 dl filmjölk1 dl mörk sirap2 1/2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 tsk flytande margarin till formenSätt ugnen på 175 grader. 1 1/2 dl grahamsmjöl
7 Spara
Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Nu svämmar ju hyllorna över av surdegsbröd på bredden och tvären, bröd av olika korn, mjöl och frön och det har blivit två läger
6 Spara
Brunkans långa

Brunkans långa

Som alla surdegsbröd ska de svalna ordentligt innan man skär i dem. 100 g grovt grahamsmjöl. 100 g grovt grahamsmjöl
6 Spara
Mannens Rågbröd

Mannens Rågbröd

Det här receptet är en bra utgångspunkt för surdegsbröd. Vi brukar lägga våra surdegsbröd i en kruka för mjölksyrejäsning det fungerar bra som brödförvaring
5 Spara
Surdeg på burk

Surdeg på burk

Igår bakades surdegsbröd här hemma. Oftast tar jag det mjöl jag har hemma och igår blev det en väldigt simpelt bröd på vetemjöl och grahamsmjöl
4 Spara
Nyttiga frukostmuffins med kesella och pumpakärnor

Nyttiga frukostmuffins med kesella och pumpakärnor

Jag brukar grädda dem på samma sätt som surdegsbröd, alltså hög värme direkt när man stoppar in i ugnen, sedan in med några isbitar på en gammal plåt i botten, och så sänk värmen så det inte blir bränt