Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. 125 g rågsurdeg. Dag 1. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Saftigheten kommer från fördegen (surdegen) som får jäsa över natten innan brödet bakas. Franskt lantbröd med rågsikt är ett mustigt och lättgillat lantbröd bakat på finmalt mjöl
Den är gjord på surdeg som vi odlat själva, elin odlar rågvarianten och jag vete. I med graham och rågsikt, bara för att man gör brödet på vetesur så finns ingen anledning att hålla det helt vitt, även om det är gott också
Det blev ca 7,5 dl vetemjöl, 1,5 durumvete och 3 dl rågsikt och det blev väldigt gott det med. Latmansbröd på surdeg, 1 stor limpa eller två mindreDag 1, morgonFördeg. ca 1-1,5 dl rådsurdeg1 dl grovt rågmjöl1 dl vattenBlanda samman, täck med plastfolie och låt svälla under dagen. 3 dl rågsikt
Jag gör självklart mitt morotsbröd på surdeg. Även om jag oftast gör mina bröd på surdeg, så kan du givetvis baka ditt bröd på vanlig jäst och ändå få ett väldigt gott bröd
Rör ut jästen och surdegen i det kalla vattnet, tillsätt oljan. Ett väldigt lättbakat bröd dessutom, såvida du har en surdegsgrund att tillgå vill säga
Surdegarna har blivit trendigare än någonsin. Alla vill baka surdegsbröd, men få orkar med att mata en surdeg, hålla den vid liv och lyckas baka något lyckat av dem