Suovas renskav recept

Suovas

Suovas

Skär en skåra i bröden och fyll med sallad, lök, renskav och sås. 480 g renskav. 480 g renskav. Igår drog vi husvagnen till Piteå havsbad
Tunnbrödsrulle med souvas

Tunnbrödsrulle med souvas

souvas eller renskav, i tunna skivor. Basilikasås. Finhacka basilikabladen och blanda med yoghurt. Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar
Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis

Gräddig suovaspanna

300 g suovas. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret

Suovasklämma

Putsa suovasen och skär i mycket tunna skivor. Fördela suovasfräset och hjortronröran ovanpå. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills all vätska kokat bort, tillsätt smör och suovas och stek ca 5 minuter. 300 g suovas eller renskav

Lappländsk ärtsoppa

Bryn renskaven/suovas lätt och lägg den sedan i soppan. 6 hg renskav eller suovas. Rensa och skölj ärtorna