Suovas peppar recept

Suovas

Suovas

salt och peppar. Fräs skaven i smör och på med salt, peppar och riven vitlök. 2 vitlöksklyftor salt och peppar

Suovas på Åland

Malen svartpeppar. Börja med att fräsa löken och svampen till löken mjuknat lite, tillsätt potatisen, krydda med salt, peppar och stek tills det fått fin färg
Tunnbrödsrulle med souvas

Tunnbrödsrulle med souvas

Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. salt och nymald svartpeppar. salt och peppar
Suovasomelett med Västerbottensost

Suovasomelett med Västerbottensost

Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma. Ägg, mjölk, salt och peppar kan förberedas hemma och tas med ut i en burk med tätslutande lock
Souvasfyllda canelloni med pestoslungade kantareller

Souvasfyllda canelloni med pestoslungade kantareller

Suovas, samiska för liten rök”, är saltat och lättrökt renkött. 2 msk smör, 2 msk mjöl, 4 dl mjölk, 1,5 dl riven hårdost, salt o peppar. 600 g souvas, 1 hackad gul lök, 3 msk hackad persilja, 1 dl riven ost t ex parmesan, ½ dl grädde, salt, peppar, 12 färska cannelonirullar eller 4 stora lasagneplattor, pesto som du gör själv eller köper färdig. 1,5 dl riven hårdost, salt o peppar
Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis

Souvaspanna på lättrökt renkött

Smaka av med salt, peppar och grovkrossade enbär. salt, svartpeppar. 400 g suovas. Skiva köttet halvcentimetertjockt och strimla skivorna

Malins crêpes med suovasfyllning

Blanda ihop allt till en smet, tillsätt pepparrot, salt och peppar efter egen smak. Stek suovasen och låt kallna