Suovasgryta med potatismos och konjakslingonsylt.Lagerblad. Suovasgryta. Timjan, rosmarin, lagerblad och peppar kan få komma i nu också. Mamma köpte några kilo riktigt fin suovas, lättrökt renkött Naturens skafferi
Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott 900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis www.koket.se
Kåtagott från Lannavaara I en ugnsform lägges kokt kött i strimlor, suovas/rökt renstek i strimlor samt den finhackade löken. Koka renköttet i välsaltat vatten med kryddpeppar och lagerblad efter smak Matklubben.nu