Sukiyaki recept

6 Spara

Sukiyaki

500 g entrecôte, 3 lök, 5 salladslök(ar), 1 morot/morötter, 400 g champinjoner, 5 dl böngroddar, 225 g bambuskott, 100 g tofu
3 Spara

Sukiyaki

4 dl vatten, 4 dl kinesisk soja, 3 dl socker, 800 g entrecote, tunt skivad, 2 morötter, 300 g shiitakesvamp, 1 lök, 4 dl kinakål
2 Spara

Sukiyaki på lövbiff

2 st morot, 200 gram champinjoner, 1 burk(ar) böngroddar, 1 st salladskål, 3 dl ris, 1 st purjolök(ar), 1 dl vitt vin , eller saké
3 Spara

Shabu Shabu

500 g biff i hel bit, exempelvis entrecôtes, 2 purjolökar, 2 gula lökar, 6 stora champinjoner, ½ kinakål, 1 burk böngroddar
0 Spara

Vegetarisk sushi

4 st nori-ark, 0.5 st avokado, 0.5 st gurka, 1 japansk soja, 1 wasabi, 5 msk syltad ingefära, 4 cl risvinäger, 0.5 dl vatten
0 Spara

Wokad bogfläsk

1 dl sukiyaki sauce, 5 hg bogfläsk i skivor (magra), 1 dl matolja (oliv), 1 stor gul lök, 1 stor morot, 1 hg kålrot
4 Spara

Sukiyaki

1 flaska sukiyakisås, 150 ml, 600 g entrecôte, 1/2 huvud salladskål, 1 liten purjolök, 1 gul lök, 2 morötter, 12–16 champinjoner
4 Spara

Biff sukiyaki

1½ dl sukiyakisås (t ex blue dragon), 500 g lövbiff, 2 röda paprikor, 1 + 1 msk majsolja, 1 isbergssallad, ½ tsk salt, 3 dl ris
4 Spara

Sukiyaki

600 g skivad entrecôte, 1 litet huvud salladskål, 2 morötter, 1 liten purjolök, 200 g färska champinjoner, 1/2-1 burk böngroddar
1 Spara

Sukiyaki

150 ml sukiyakisås, 500 g entrecôte, 500 g finstrimlat salladskål, 0,5 liten purjolök i tjocka skivor, 1 tunt skivad gul lök